Ribezova torta

Ribezova torta (foto: food ham) food ham
12. 12. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Sadne rožnate sanje

Za 16 kosov potrebujete

Za testo:

  • 150 g temne kuverture
  • 75 g amarettinov
  • 150 ml orehovega olja
  • 75 g drobno mletega trstnega sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 3 jajca
  • 150 g smetanovega jogurta
  • 175 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 2 žlički začimb za medenjake

Za kremo:

  • 600 g smetanovega jogurta
  • 340 g ribezove marmelade
  • 250 ml ribezovega likerja
  • 2 zavitka instant želatine (na primer Želatina Fix)
  • 750 g smetane

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Kuverturo stopite in jo ohladite. Amarettine drobno zmeljite. Penasto zmešajte olje, trstni in vaniljev sladkor ter jajca. Povrhu stresite moko, pecilni prašek, amarettine in začimbe ter vse skupaj premešajte. Testo prelijte v tortni model (premera 26 cm) in ga pecite 40–45 minut.

Zmešajte jogurt, marmelado, liker in želatino ter kremo malce ohladite v hladilniku. Smetano čvrsto stepite in jo primešajte kremi, ko ta začne želirati. Biskvit vodoravno prerežite na tri dele. Okoli spodnjega namestite tortni obroč, ga premažite s tretjino kreme in nadaljujte do konca. Torto po želji okrasite še s čokoladnimi ostružki in suhim ribezom.

Čas priprave: približno 2 uri.

Na kos: približno 550 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 34 g, ogljikovi hidrati: 50 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri