Angleška hitra hrana – pripravljena doma
Za 4 osebe potrebujete
- 165 g moke
- sol
- pol žličke pecilnega praška
- pol žličke mlete kurkume
- 200 ml piva
- 1,3 kg velikih krompirjev, ki se ne razkuhajo
- 1 l olja
- 700 g ribjih filetov
- poper
Priprava
Približno 125 g moke zmešajte s pol žličke soli, pecilnim praškom in kurkumo. Sredi kupčka naredite jamico. Postopoma primešajte pivo in nato umešano testo za približno 1 uro postavite v hladilnik.
Krompir olupite in ga zrežite na približno 1,5 cm debele paličice. Svetlo rumeno jih ocvrite v olju in nato odcedite na kuhinjskem papirju.
Ribo oplaknite, jo osušite in zrežite na štiri kose. Začinite jih in jih postavite v hladilnik. Krompir pri 190 stopinjah ocvrite do konca in ga pustite stati v topli pečici. Ribo poprašite z moko, jo potopite v testo in jo po porcijah zlato rjavo približno 4 minute cvrite v olju. Odcedite in jih postrezite s krompirjem. Zraven tekne zelen grahov pire.
Čas priprave: približno 2 uri in 30 minut.
Na osebo: približno 700 kcal, beljakovine: 40 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 69 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?