Ribe in krompirček z dodatkom okusne omake.
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 kg krompirja
- 4 žlice olivnega olja
- sol
- 100 g moke
- sveže mleti poper
- 200 ml piva
- 2 beljaka
- 4 ribje filete (po 250 g)
- 50 g koruznega škroba
Za domačo tatarsko omako:
- 200 ml majoneze
- 5 kislih kumaric
- 1 žlico kaper
- 1 žlico limonovega soka
- sveže mleti poper, sol
- 2 žlici drobnjaka
Priprava:
1 Majonezi primešajte drobno sesekljane kumarice in kapre. Začinite z limonovim sokom, soljo, sveže mletim poprom in sesekljanim drobnjakom. Omako prekrijte s folijo in jo postavite v hladilnik.
2 Olupljen krompir zrežite na tanke rezine, jih oplaknite s hladno vodo in jih za 1 uro pustite stati v hladni vodi. Nato rezine otrite s kuhinjsko krpo in jih razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Nakapajte jih z olivnim oljem in jih približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Po 10 minutah peke jih obrnite.
3 Moki primešajte 1 žličko soli, poper in pivo. Na koncu dodajte še sneg beljakov. Ribje filete povaljajte v koruznem škrobu, nato v pivski mešanici in jih zlato ocvrite v vročem olju. Odcedite jih na papirnati brisači. Postrezite s krompirjem in tatarsko omako.
Novo na Metroplay: "V vsakem žanru najdeš dobre in slabe pesmi." | Raiven