Fish & chips z domačo tatarsko omako

Fish & chips z domačo tatarsko omako (foto: Profimedia) Profimedia
22. 6. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Ribe in krompirček z dodatkom okusne omake.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 kg krompirja
  • 4 žlice olivnega olja
  • sol
  • 100 g moke
  • sveže mleti poper
  • 200 ml piva
  • 2 beljaka
  • 4 ribje filete (po 250 g)
  • 50 g koruznega škroba

Za domačo tatarsko omako:

  • 200 ml majoneze
  • 5 kislih kumaric
  • 1 žlico kaper
  • 1 žlico limonovega soka
  • sveže mleti poper, sol
  • 2 žlici drobnjaka

Priprava:

1 Majonezi primešajte drobno sesekljane kumarice in kapre. Začinite z limonovim sokom, soljo, sveže mletim poprom in sesekljanim drobnjakom. Omako prekrijte s folijo in jo postavite v hladilnik.
2 Olupljen krompir zrežite na tanke rezine, jih oplaknite s hladno vodo in jih za 1 uro pustite stati v hladni vodi. Nato rezine otrite s kuhinjsko krpo in jih razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Nakapajte jih z olivnim oljem in jih približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Po 10 minutah peke jih obrnite.
3 Moki primešajte 1 žličko soli, poper in pivo. Na koncu dodajte še sneg beljakov. Ribje filete povaljajte v koruznem škrobu, nato v pivski mešanici in jih zlato ocvrite v vročem olju. Odcedite jih na papirnati brisači. Postrezite s krompirjem in tatarsko omako.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri