Fokača s tunino, krompirjevim burgerjem in humusom

Fokača s tunino, krompirjevim burgerjem in humusom (foto: Profimedia) Profimedia
18. 3. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Fokača je nizek, hrustljav in v Italiji zelo priljubljen kruh...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 180 g krompirja
  • 125 g tunine v slanici
  • 1 mlado čebulo
  • 1 jajce + 2 jajci za panado
  • 1 žlico limonovega soka
  • 2 žlici drobtin
  • 100 g drobtin za panado
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 200 g moke
  • olje za cvrenje
  • 4 polnozrnate fokače ali bombete
  • 200 g humusa
  • 2 paradižnika
  • 1 rdečo čebulo
  • 60 g rukole

Priprava:

1 Kuhan krompir nastrgajte v skledo, dodajte tunino s slanico, sesekljano mlado čebulo, 1 jajce, limonov sok in drobtine. Mešanico začinite s soljo in poprom ter jo dobro premešajte.

2 Iz testa naredite majhne burgerje in jih povaljajte v moki, stepenih jajcih in na koncu drobtinah. Nato jih z obeh strani zlato ocvrite v olju.

3 Fokače ali bombete prepolovite, spodnje dele pa premažite s humusom. Sledijo rezine paradižnika, burgerji in te potresite še z obročki rdeče čebule in svežo rukolo. Pokrijte z vrhnjimi deli fokače.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri