Poleg nekaj svežega in aromatičnega: zeliščna pomaka
Za 4 osebe potrebujete
- 1 šopek peteršilja
- 300 g jogurta
- sol, poper
- 1 čebulo
- 500 g šampinjonov
- 500 g krompirja
- 4 žlice repičnega olja
- 5 jajc
- 1 žličko karija
Priprava
Peteršilj oplaknite in ga otresite do suhega. Potrgajte lističe in jih sesekljajte. Zmešajte jih z jogurtom in pomako začinite s soljo in poprom.
Čebulo olupite, jo prepolovite in jo zrežite na rezine. Gobe očistite in jih zrežite na tanke rezine. Krompir olupite, ga operite in nastrgajte na tanke rezine.
V večji teflonski ponvi segrejte 2 žlici olja, nanj stresite krompir, ga začinite s soljo in poprom ter 10 minut pecite na srednji temperaturi. Dodajte čebulo, jo pecite še približno 5 minut in nato vse skupaj vzemite iz ponve. Vanjo stresite gobe, jih med mešanjem popecite, tako da izpari vsa voda. Začinite jih s soljo in poprom ter primešajte krompir.
Jajca razžvrkljajte s soljo, poprom in karijem. V ponvi segrejte 2 žlici olja. Prilijte polovico jajčne mešanice, počakajte, da zakrkne, in potem po njej najprej razporedite gobovo mešanico s krompirjem in nato še preostalo jajčno mešanico. Ponev pokrijte in vse skupaj pecite približno 20 minut. Od časa do časa ponev potresite, da se fritata ne prime. Ponev obrnite s pomočjo krožnika in fritato postrezite s pomako.
Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.
Na osebo: približno 395 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 20 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem