Gobov narastek s šunko

Gobov narastek s šunko (foto: revija Lisa) revija Lisa
20. 11. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Lisičke in podobne gobe imajo rade nežno spremljavo – idealna je bešamelna omaka

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 žlici masla
  • 2 žlici moke
  • 250 ml mleka
  • 250 g smetane
  • sol
  • 2 žlici limoninega soka 
  • poper
  • nariban muškatni orešek
  • 800 g lisičk
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 žlico sveže sesekljanega timijana
  • 150 g prekajene šunke v rezinah
  • 2 jajci
  • 150 g nastrganega ementalca

Priprava

Maslo v posodi segrejte in zapenite skupaj z moko. Prilijte mleko in smetano, vse skupaj gladko zmešajte in pustite, da bešamel med mešanjem lahno vre približno 10 minut. Začinite ga s soljo, limoninim sokom, poprom in muškatnim oreškom. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

Lisičke očistite in jih glede na velikost pustite cele ali pa jih prepolovite. Česen olupite in ga drobno sesekljajte. Gobe po porcijah popecite na vročem olju in jih vzemite iz ponve. Zadnji porciji primešajte česen in timijan, vse skupaj malce popecite in nato dodajte še preostale gobe. Začinite jih s soljo, jih lahno poprajte in jih porazdelite v 4 nepregorne modelčke.

Šunko zrežite na paličice in jih potresite po gobah. Razžvrkljajte jajci, ju primešajte bešamelu in omako prelijte po gobah. Gobe potresite še s sirom in narastke pecite približno 30 minut. Okrasite jih s svežim timijanom ali majaronom. Zraven teknejo vlivanci.

Čas priprave: približno 1 ura in 30 minut.

Na osebo: približno 640 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 54 g, ogljikovi hidrati: 13 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri