Gobov ragu z rezanci

25. 9. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Gobov ragu z rezanci (foto: Profimedia)
Profimedia

Gobe z rezanci ...

Za 4 osebe potrebujete: 

  • 400 g širokih rezancev
  • sol
  • 2 žlici olivnega olja
  • 250 g govedine za golaž
  • sveže mleti poper
  • 250 g gob
  • 1 manjšo čebulo
  • 1 strok česna
  • 1 korenček
  • 1 steblo zelene
  • 1 šopek peteršilja
  • 100 g zamrznjenega graha
  • olje
  • 1 žličko paradižnikove mezge
  • 250 ml zelenjavne juhe
  • 80 g nastrganega sira

Priprava:
 
1 Testenine skuhajte al dente v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite, primešajte malo olja in počakajte, da se ohladijo.

2 Oplaknite meso, ga zrežite na ozke trakove in jih začinite s soljo in poprom. Očistite gobe in jih zrežite na četrtine. Olupite čebulo in česen ter ju sesekljajte. Očistite korenček in zeleno ter oboje zrežite na majhne koščke. Oplaknite peteršilj in ga grobo sesekljajte. Oplaknite grah in ga odcedite.

3 Meso stresite v ponev na olje, ga dobro popecite, dodajte vso zelenjavo in šampinjone ter vse skupaj popražite. Dodajte še paradižnikovo mezgo, jo malce popražite, prilijte juho, jo zavrite in jo pustite lahno vreti 10 minut.

4 Nato primešajte še testenine, grah, peteršilj, vse skupaj premešajte in segrejte. Začinite s soljo in poprom, porazdelite po krožnikih in potresite z nastrganim sirom. Okrasite z lističi peteršilja.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"