Zdrava in slastna rižota!
Za 4 osebe potrebujete:
Za marinado:
- 2 žlici rdečega kisa
- 1 žlico olivnega olja
- 1 žlico medu
- 1 vejico timijana
Za rižoto:
- 3 kuhane rdeče pese
- 200 g tankih rezin gob
- 3 žlice olivnega olja
- 3 šalotke
- 3 stroke česna
- 300 g riža
- 200 ml suhega belega vina
- 1 vejico timijana
- 700 ml juhe
- 100 g masla
- sol, sveže mleti poper
- pest rukole
- parmezan
Priprava:
1 V skodelici zmešajte kis, olje, med, timijanove lističe in sol ter v marinadi marinirajte rezine rdeče pese. Očiščene gobe zrežite na kocke in jih približno 2 minuti pražite na olju, nato pa jih vzemite iz ponve.
2 V isti ponvi nato 1 minuto pražite sesekljane šalotke in rezine česna. Dodajte riž, mešajte 1 minuto, prilijte belo vino in dodajte timijanove lističe.
3 Zavrite juho. Ko vino skorajda povre, dodajte 1 zajemalko juhe. Premešajte in ko povre ta tekočina, dodajte novo zajemalko juhe. Ponavljajte, dokler se riž ne zmehča.
4 Primešajte skoraj vse gobe in maslo ter rižoto začinite s soljo in poprom. Postrezite jo z marinirano peso, gobami, rukolo in nastrganim parmezanom.