25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Golaž s sladkim krompirjem in klobaso

Golaž s sladkim krompirjem in klobaso (foto: foodstock photo) foodstock photo
5. 12. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Za povrh pa še pikantna limonina gremolata

Za 4 osebe potrebujete

  • 600 g sladkega krompirja
  • 200 g bučk
  • 2 čebuli
  • 3 klobase
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 300 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 300 ml juhe
  • sol, poper
  • 5 vejic peteršilja
  • 2 stebli majarona
  • 1 neškropljeno limono
  • 1 rdeč čili
  • 1 strok česna

Priprava

Krompir olupite, ga oplaknite in zrežite na koščke. Očistite tudi bučke in jih prav tako zrežite na koščke. Čebuli olupite in ju zrežite na kocke.

Klobase dobro popecite na vročem olju, jih vzemite iz ponve in prihranite za pozneje. Na maščobi nato stekleno popražite čebulo. Zraven podušite še krompir in bučke. Dodajte paradižnike, juho in vse skupaj začinite s soljo in poprom. Posodo pokrijte in pustite, da golaž lahno vre približno 15 minut.

V vmesnem času pripravite gremolato (prevod iz italijanščine – začimbna mešanica). Oplaknite zelišča, jih otresite do suhega in lističe drobno sesekljajte. Limono oplaknite pod vročo vodo, jo osušite in drobno nastrgajte lupinico. Čili po dolgem razprite, ga očistite in oplaknite, ter nato pa drobno sesekljajte. Česen olupite in ga zrežite na drobne kocke. Zmešajte jih z limonino lupinico, čilijem in zelišči.

Klobase zrežite na rezine, jih stresite v golaž in ga segrejte. Še enkrat ga začinite in potresite z gremolato.

Čas priprave: približno 55 minut. Na osebo: približno 460 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 34 g, ogljikovi hidrati: 22 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri