Okusna juha za kosilo ali večerjo...
Za 4 osebe potrebujemo:
- 300 g govedine
- sol, sveže mleti poper
- 1 čebulo
- 1 žlico masti
- 1 žličko mlete kumine
- 2 žlici moke
- 3 stroke česna
- 1 žličko mlete paprike
- 1 l goveje juhe
- 1 žlico posušenega majarona + svež majaron za okrasitev
- 2 velika krompirja
Priprava:
1 Meso očistite in zrežite na kocke ter jih začinite s soljo in poprom. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte in jo zlato popražite na masti.
2 Dodajte kumino in meso in vse skupaj pražite toliko časa, da povre vsa tekočina od mesa. Potresite ga z moko in ga pražite še nekaj minut.
3 Dodajte sesekljan česen in mleto papriko in zalijte z juho. Nekaj minut mešajte in vse skupaj zavrite. Nato zmanjšajte temperaturo in juho pustite lahno vreti najmanj 30 minut. Po 10 minutah dodajte posušen majaron in koščke krompirja. Juho začinite s soljo in poprom in jo okrasite s svežim majaronom.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?