Golaževa juha

27. 1. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Golaževa juha (foto: Profimedia)
Profimedia

Okusna juha za kosilo ali večerjo...

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 300 g govedine
  • sol, sveže mleti poper
  • 1 čebulo
  • 1 žlico masti
  • 1 žličko mlete kumine
  • 2 žlici moke
  • 3 stroke česna
  • 1 žličko mlete paprike
  • 1 l goveje juhe
  • 1 žlico posušenega majarona + svež majaron za okrasitev
  • 2 velika krompirja

Priprava:

1 Meso očistite in zrežite na kocke ter jih začinite s soljo in poprom. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte in jo zlato popražite na masti.

2 Dodajte kumino in meso in vse skupaj pražite toliko časa, da povre vsa tekočina od mesa. Potresite ga z moko in ga pražite še nekaj minut.

3 Dodajte sesekljan česen in mleto papriko in zalijte z juho. Nekaj minut mešajte in vse skupaj zavrite. Nato zmanjšajte temperaturo in juho pustite lahno vreti najmanj 30 minut. Po 10 minutah dodajte posušen majaron in koščke krompirja. Juho začinite s soljo in poprom in jo okrasite s svežim majaronom.

Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa