Gosja stegna z bučo

24. 10. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Gosja stegna z bučo (foto: Profimedia)
Profimedia

Jesen je sezona za gosje meso ...

Za 4 osebe potrebujete: 

  • 4 gosja stegna
  • sol, sveže mleti poper
  • 4 žlice olja
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 800 g buče
  • 400 g paradižnikov
  • 1 zeleno papriko
  • 3 cm svežega ingverja
  • 60 g rdeče leče
  • 300 ml juhe
  • 300 g koruze (pločevinka)

Priprava:

1 Meso začinite s soljo in poprom in ga dajte v pekač. Nato ga približno 90 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj.

2 Olupljeno čebulo sesekljajte in jo popražite na olju. Nato dodajte rezine česna in jih tudi malo popražite. Primešajte koščke olupljene buče in jih prav tako dušite nekaj minut. Nato dodajte še prepolovljene paradižnike, kose paprik, sesekljan ingver in lečo. Zalijte z juho in dušite zelenjavo do mehkega.

3 Na koncu primešajte koruzo in jed začinite s soljo in poprom. Gosja stegna postrezite z zelenjavno mešanico.

Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem