Zanimiva in okusna jed ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g govejega rostbifa
- sol, sveže mleti poper
- olje • 3 šalotke
- 100 g šampinjonov
- 3 žlice paradižnikove mezge
- 20 g mlete sladke paprike
- 100 ml goveje juhe
- 2 žlici kaper
- 2 kisli kumarici
- 150 ml smetane
- kruh
Priprava:
1 Meso očistite in ga zrežite na ozke trakove. Začinite ga s soljo in poprom ter popražite na vročem olju. Ponev nato odstavite.
2 Olupljene šalotke sesekljajte, očiščene šampinjone pa zrežite na kocke. Oboje popražite na maščobi, ki je ostala po peki mesa. Nato dodajte paradižnikovo mezgo in sladko papriko. Še malo popražite in nato prilijte juho.
3 Vse skupaj zavrite, dodajte kapre, sesekljani kumarici in meso. Premešajte in prilijte še smetano. Ko začne jed ponovno vreti, jo odstavite in začinite s soljo in poprom. Postrezite z rižem ali kruhom.