Goveja enolončnica s cimetom in pomarančo

2. 12. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Goveja enolončnica s cimetom in pomarančo (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Pomaranča in cimet dodata praznični priokus

Za 4 osebe potrebujete

  • 900 g govejega stegna
  • 3 žlice olja
  • 1 čebulo
  • 1 korenje
  • 1 zeleno
  • 2 stroka česna
  • sok in lupinico 1 neškropljene pomaranče
  • 100 ml balzamičnega kisa
  • 1 žličko cimeta
  • 2 lovorova lista
  • po 1 žlico sesekljanega rožmarina, timijana in žajblja
  • sol, poper

Priprava

Pečico segrejte na 165 stopinj. V večji posodi segrejte olje. Meso zrežite na kocke, jih začinite s soljo in poprom ter jih popecite. Meso nato vzemite iz posode in na segretem olju popecite sesekljano čebulo, korenje, zeleno in česen. Dodajte pomarančni sok in lupinico, kis, cimet in lovorjev list. V posodo znova stresite meso, prilijte skodelico vode, posodo pokrijte in jo postavite v pečico. Meso pecite približno 2 uri, da bo lepo mehko. Če je treba, prilijte še tekočino.

Mesu nato primešajte zelišča in ga približno 15 minut pecite še v odkriti posodi. Postrezite s testeninami.

Čas priprave: približno 2 uri in 40 minut.

Na osebo: približno 480 kcal, beljakovine: 49 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 10 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek