25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Goveja juha s cmočki iz mozga

Goveja juha s cmočki iz mozga (foto: Profimedia) Profimedia
23. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Juha je vedno dobra izbira za želodčke...

Za 4 osebe potrebujete:

  • približno 600 g kosti s kostnim mozgom
  • 400 g telečjih kosti (reber)
  • ½ čebule
  • 5 poprovih zrn
  • 2 lovorjeva lista
  • 3 vejice timijana
  • sol
  • 150 g toasta brez skorje
  • 100 ml mleka
  • 2 jajci
  • 2 žlici sesekljanega luštreka
  • sveže mleti črni poper
  • 2 žlici moke
  • 1 korenček
  • 1 korenino peteršilja
  • 100 g zelene
  • 100 g zelenih delov pora

Priprava:

1 Mozeg odstranite s kosti in ga postavite vstran. Prazne kosti, telečja rebra in kose mesa stresite v lonec. Dodajte čebulo, poper, lovor in timijan, prilijte 2 litra hladne vode, jo solite in zavrite. Nato znižajte temperaturo in juho pustite lahno vreti približno 2 uri in 30 minut.

2 Toast zrežite na kocke, jih prelijte z mlekom in pustite stati 5 minut. Ločite rumenjake od beljakov. Mozeg drobno sesekljajte in mu primešajte rumenjake, luštrek, črni poper in sol. Dodajte še ožet kruh in moko. Premešajte in na koncu dodajte sneg beljakov.

3 Juho precedite v drug lonec. Vanjo stresite rezine korenja, peteršilja, zelene in por in juho zavrite. Z mokrimi rokami iz mase oblikujte kroglice, jih spustite v vrelo juho, zmanjšajte temperaturo in cmočke kuhajte približno 10 minut.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri