Goveji file z omako iz koprca

Goveji file z omako iz koprca (foto: Profimedia) Profimedia
10. 2. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Slasten okus fileja na vašem krožniku...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g govedine
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 150 g masla
  • 100 g moke
  • 500 ml juhe
  • 250 ml mleka
  • sladkor
  • kis
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • 1 šopek koprca

Priprava:

1 Očistite meso, ga dajte v lonec, prilijte dovolj vode in začinite s soljo in poprom. Meso skuhajte do mehkega. Nato ga odcedite in meso postavite v segreto pečico.

2 V kozici stopite maslo in na njem zarumenite moko. Nato prilijte juho in mleko. Vse skupaj gladko zmešajte z metlico za sneg in zavrite. Omaka naj vre približno 15 minut, nato pa jo začinite s soljo, poprom, sladkorjem in kisom. Na koncu dodajte smetano in sesekljan koprc.

3 Kuhano meso zrežite na rezine in jih postrezite z omako in cmoki.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri