Govedina in gobe - odlična kombinacija!
Za 4 osebe potrebujete:
- 800 g govejega ramsteka
- sol, sveže mleti poper
- 1 žlico masla
- 150 g gob (ostrigarjev)
- 100 g rezin slanine
- 2 žlici masti
- 2 čebuli
- 3 lovorjeve liste
- 10 g črnih poprovih zrn
- 100 ml rdečega vina
Priprava:
1 Meso po sredini zarežite skoraj do konca in ga razprite. Nato ga lahno potolcite. Začinite ga s soljo in poprom ter pustite počivati 10 minut. V ponvi segrejte maslo in na njem podušite oplaknjene in na koščke zrezane gobe. Začinite jih s soljo in poprom ter jih pustite, da se ohladijo. Nato jih razporedite po mesu. Zvijte ga in ovijte v rezine slanine. Povežite s sukancem.
2 V večji kozici segrejte mast in na njej popražite sesekljano čebulo. Nato dodajte zvitek in začimbe. Prilijte rdeče vino in meso do mehkega pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Med peko nekajkrat prilijte malo vode, meso pa vsaj enkrat obrnite.
3 Po peki naj se zvitek malo ohladi, nato pa odstranite vrvico. Meso zrežite na rezine, jih prelijte z omako, jed pa postrezite s pečenim krompirjem in zelenjavno solato.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa