Goveji zvitki s pestom in parmezanom

3. 1. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Goveji zvitki s pestom in parmezanom (foto: foodstock)
foodstock

Pečenkina omaka se odlično prileže k testeninam

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 goveje tanke zrezke 
  • sol, poper 
  • 2 žlički pesta
  • 4 rezine pršuta 
  • 2 žlici naribanega parmezana 
  • 100 g svežega sira 
  • 2 žlici olja koruznih kalčkov
  • 1 strok česna 
  • 1 lonček omake za pečenke 
  • 1 žličko sesekljanega origana

Priprava

Zrezke oplaknite, jih posušite in začinite. Na tanko jih premažite s pestom in obložite s pršutom. Zmešajte parmezan in sveži sir ter zmes premažite po pršutu. Meso zvijte, ga spnite z zobotrebci in popecite na vročem olju.

Česen olupite, ga sesekljajte in podušite ob mesu. Omako za pečenke stopite v 350 ml tople vode, ki pa ne sme vreti. Zlijte k mesu, omako zavrite in zvitke približno 90 minut dušite v pokriti posodi.

Omako začinite z origanom in jo postrezite k zvitkom. Zraven teknejo rezanci, podušeni na maslu.

Čas priprave: približno 1 ura in 50 minut.

Na osebo: približno 500 kcal, beljakovine: 52 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 4 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek