Goveji zvitki z lisičkami

Goveji zvitki z lisičkami (foto: stockfood photo) stockfood photo
27. 11. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Enostavno slastna – ta jesenska različica

Za 4 osebe potrebujete

  • 100 g prekajene slanine
  • 3 čebule
  • 300 g lisičk (očiščenih)
  • sol, poper
  • 4 goveje zrezke (po 150 g)
  • 4 žlice zrnate gorčice
  • 2 žlici orehov (sesekljanih)
  • 4 žlice olja
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 500 ml juhe
  • 200 g smetane
  • 1–2 žlici jedilnega škroba

Priprava

Slanino zrežite na kocke in jih hrustljavo popecite. Olupite 1 čebulo, jo zrežite na kocke in jih dodajte slanini. Gobe zrežite na majhne koščke, jih prav tako stresite v ponev in jih začinite s soljo in poprom. Vse skupaj dušite še 8 do 10 minut.

Meso začinite s soljo in poprom. Zrezke premažite z gorčico in po njih razporedite gobe in orehe. Zrezke zvijte in jih spnite. V večji ponvi segrejte olje in na njem zvitke z vseh strani pecite približno 10 minut. Na kocke zrežite še 2 čebuli, jih dodajte mesu in jih malce popražite. Nato zraven podušite še paradižnikovo mezgo. Vse skupaj zalijte z 250 ml juhe, posodo pokrijte in pustite jed dušiti približno 80 minut. Zvitke med kuhanjem nekajkrat obrnite. Prilijte še preostalo juho in smetano.

Ko so zvitki mehki, jih vzemite iz omake in jih postavite na toplo. Škrob gladko zamešajte z 2 žlicama hladne vode in ga med mešanjem dodajte omaki, ki lahno vre. Malce pokuhajte in omako krepko začinite. Prelijte jo po zvitkih in jih takoj postrezite. Zraven tekne v sopari kuhano korenje in pastinak s sesekljanimi orehi.

Čas priprave: približno 2 uri in 15 minut.

Na osebo: približno 645 kcal, beljakovine: 52 g, maščobe: 44 g, ogljikovi hidrati: 10 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri