Lahka jed z veliko zelenjave. Lahko jo ponudite tako otrokom kot na zabavi.
Sestavine za 4 osebe
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 očiščen korenček (rezine)
- 1 steblo belušne zelene
- 1 drobno sesekljan česen
- 2 mladi čebuli
- 8 brstičev cvetače
- 1 l zelenjavne ali mesne juhe
- 100 ml pretlačenih paradižnikov (v steklenici)
- poper
- sol
- 200 g graha
- 250 g kuhanih testenin v obliki rižkov
- 1 žlica listov belušne zelene
Priprava
Na vročem olju popražite rezine korenja in zelene. Očistite čebuli, ju zrežite na tanke rezine in jih dodajte skupaj s česnom. Po približno 2 minutah dušenja dodajte še očiščene brstiče cvetače. Zalijte z juho in paradižnikovo pasato in vse skupaj začinite s soljo in poprom.
Jušno osnovo kuhajte približno 7 minut. Nato dodajte grah in vse skupaj kuhajte še 4 minute. Posodo odstavite s kuhalne površine, v juho stresite testenine v obliki rižkov in juho porazdelite po skodelicah. Potresite z lističi zelene. Prava mineštra mora biti gosta.
Namig: V mineštro spada tudi parmezan. Vsako porcijo juhe lahko tako še pred serviranjem postrežete s svežimi ostružki tega sira.
Čas priprave približno 35 minut
Na osebo približno 210 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 4 g, ogljikovi hidrati: 36 g
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?