Okusi Mediterana na krožniku ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 šop mlade čebule
- 2 stroka česna
- 4 žlice olivnega olja
- 200 g mlade špinače
- 8 jajc
- 100 ml mleka
- sol
- 2 žlici sesekljanega koprca
- 80 g feta sira
- 100 g črnih in zelenih oliv
Priprava:
1 Olupljeno čebulo zrežite na kocke, olupljen česen sesekljajte. Segrete olje in oboje popražite.
2 Nato primešajte oplaknjeno špinačo. V skledi zmešajte jajca, mleko, sol in koprc. Jajčno mešanico prelijte po špinači, premešajte in na srednji temperaturi fritato pecite približno 5 minut.
3 Nato jo potresite z zdrobljenim sirom in obročki oliv. Postavite jo v pečico, segreto na 180 stopinj, in jo pecite še približno 8 minut.