Paradižnik in mocarela je vedno dobra ideja. In predvsem - okusna!
Zato lahko za dobro kosilo ali večerjo poskusite pripraviti nabodala po tem receptu:
Za 4 osebe potrebujete:
• 250 g češnjevih paradižnikov
• 100 g pršuta
• 200 g kroglic mocarele
• 2 vejici bazilike
• 1–2 žlici olivnega olja
• sol, sveže mleti poper, peteršilj
Priprava:
1 Oplaknite paradižnike in jih osušite do suhega. Pršut zrežite na ozke trakove. Kroglice mocarele zrežite na koščke.
2 Paradižnike, pršut in mocarelo izmenjaje nataknite na nabodala. Baziliko oplaknite, potrgajte lističe in jih sesekljajte. Nabodala nakapajte z oljem in potresite z baziliko. Začinite s soljo in poprom. Nabodala razporedite po krožnikih in jih okrasite s peteršiljem. Zraven postrezite različne pomake.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem