Čokoladni tiramisu v kozarcu je lahko odlična poslastica, ki bo navdušila ljubitelje čokolade.
To hitro sladico, za katero ne potrebujete peke, priprava pa vam bo vzela od 10-20 minut, lahko ponudite svojim bližnjim ali gostom. Tiramisu lahko postrežete kar v kozarcih ali skodelicah za sladoled. Po receptu, ki ga prilagamo, boste lahko naredili 4-6 tiramisujev v kozarcih.
SESTAVINE:
- 100 g temne čokolade.
- 250 g mascarpone sira.
- 1/2 skodelice smetane za stepanje.
- 1 žlica in pol likerja.
- 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta.
- 1 skodelica kave.
- 6 piškotkov.
- Kakav v prahu za posipanje.
PRIPRAVA:
Najprej stopite čokolado in ji primešajte četrtino mascarpone sira. Ko ste dobro premešali, mešanici primešajte še preostanek sira. Nato stepite smetano. Nežno jo skupaj z likerjem in vanilijevim ekstraktom vmešajte v mešanico mascarpone sira in čokolade.
Zdaj je čas, da tiramisu vlijete v kozarce. Biskvit na kratko pomočite v kavo in ga po potrebi prepognite, da se prilega izbranemu kozarcu. Po prvi plasti biskvita na vrh nanesite še plast kreme. Nato ponovite postopek s piškoti - pomočite jih v kavo, po potrebi prelomite, da se prilegajo kozarcu in položite na kremo. Naredite 2-3 plasti oziroma toliko, kolikor gre v kozarec. Zadnja plast naj bo smetana.
Tiramisu v kozarcih za najmanj štiri ure postavite v hladilnik. Pred serviranjem, po vrhu potresite s kakavom v prahu.
Dober tek in uživajte v sladici.
Preverite tudi: TAKO v 30 minutah pripravite slastne rogljičke, ki so polni beljakovin
Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del