Hrustljava pita s pomarančno kremo

1. 1. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Hrustljava pita s pomarančno kremo (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Vsak kos se v največjem užitku stopi v ustih

Za 12 kosov potrebujete

Za testo:

  • 200 g moke
  • 75 g sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 1 jajce
  • 125 g masla
  • 500 g suhih stročnic

Poleg tega:

  • 2 neškropljeni pomaranči
  • 5 rumenjakov
  • 10 g sladkorja
  • 1 žličko škroba
  • 400 ml sladkanega kondenziranega mleka

Priprava

Zmešajte moko, sladkor in sol ter sredi delovne površine naredite kupček. V jamico na vrhu ubijte jajce, okoli kupčka pa porazdelite koščke masla. Z velikim nožem sesekljajte vse sestavine. Nato jih hitro pregnetite z rokami, da dobite gladko testo. Zavijte ga v folijo in ga za 30 minut postavite v hladilnik.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Namastite model za pite (premera 24 cm). Testo razvaljajte na pomokani delovni površini in z njim obložite model. Oblikujte tudi rob. Na testo položite papir za peko in stročnice ter ga pecite približno 15 minut. Nato odstranite stročnice in papir.

Za pripravo nadeva pomaranči operite pod vročo vodo, ju osušite in nato z ene nastrgajte lupinico, z druge pa ostružke. Iztisnite obe pomaranči. Kremno stepite rumenjake, sladkor in škrob ter na koncu primešajte še kondenzirano mleko. Vmešajte še pomarančni sok ter lupinico. Pečico segrejte na 160 stopinj (ventilatorsko na 140 stopinj). Kremo prelijte po ohlajenem dnu pite in jo pecite približno 30 minut. Potresite z ostružki in jo postrezite.

Čas priprave: 1 ura in 35 minut + hlajenje 30 minut.

Na kos: približno 350 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 47 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek