25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Ideja za kosilo ali večerjo: Divjačinska mesna štruca

Ideja za kosilo ali večerjo: Divjačinska mesna štruca (foto: Profimedia) Profimedia
11. 2. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Imate radi divjačinsko meso? Pripravite mesno štruco.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 2 žemljici
  • 200 ml mleka
  • 200 g divjega prašiča (pleče)
  • 200 g stegen divjega zajca (brez kosti)
  • 200 g svinjske potrebušine
  • 1 jajce
  • 1 žlico soli 
  • ščepec mletega popra
  • 1 žlico majarona
  • ščepec cimeta
  • 1 žlico olja
Priprava:

Žemljici namočite v mleku. Meso dobro očistite, ga zrežite na majhne koščke in jih drobno zmeljite.

Meso stresite v skledo, dodajte namočeni žemljici, jajce, sol, mleti poper, majaron in ščepec cimeta. Vse skupaj premešajte in zgnetite kompaktno maso. Z mokrimi rokami oblikujte 2 mesni štruci.

Položite ju v namaščen pekač, prilijte 300 ml vode in štruci približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Temperaturo zvišajte na 190 stopinj in štruci pecite še 20 minut.

Med peko štruci večkrat oblijte z omako. Postrezite ju s pire krompirjem in toplo zelenjavo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri