Krepka različica priljubljenih palačink.
Za 4 osebe potrebujete:
- 300 ml mleka
- 2 jajci
- 150 g moke
- ščepec soli
- 1 žlico stopljenega masla
Za nadev:
- 200 g sira z modro plesnijo
- 250 g polnomastne skute
- 1 jajce
- 120 g oliv s papriko
- sol
- mleto papriko
- maščobo in drobtine za model
Priprava:
Polovico mleka stepite z jajcema in moko. Dodajte sol, vse skupaj razredčite s preostalim mlekom in žlico stopljenega masla. Testo naj nato nekaj minut počiva.
Malce naoljite ponev in v njej specite tanke palačinke. Nastrgajte sir in mu primešajte skuto in jajce. Olive sesekljajte, čebulo olupite in jo prav tako sesekljajte. Vse skupaj primešajte skuti in maso začinite s soljo.
Namastite model za narastke in ga potresite z drobtinami. Vse palačinke premažite s pripravljeno mešanico in jih zvijte. Zrežite jih na četrtine in jih položite v namaščen model.
Pečico segrejte na 170 stopinj in palačinke pecite 15 minut. Jajce stepite s preostalim mlekom, papriko in soljo. Mešanico prelijte po palačinkah, temperaturo pečice zmanjšajte na 150 stopinj in palačinke pecite še naslednjih 30 minut.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem