Odlična priloga iz bučk in jajčevcev

Odlična priloga iz bučk in jajčevcev (foto: Profimedia) Profimedia
30. 8. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Jajčevci so najboljši od avgusta do oktobra, tudi bučke, in ko najdeš tak recept, ga enostavno moraš preizkusiti. Tu je ideja za kosilo: Tajine de Provence - odlična in zelo preprosta zelenjavna priloga iz bučk, jajčevcev in paradižnika.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 jajčevec
  • 1 srednje veliko bučko
  • 4 paradižnike
  • 1 veliko čebulo
  • sol
  • 6 žlic olivnega olja
  • 100 g riža
  • 1 žlico timijanovih lističev
  • sveže mleti poper
  • 1 žlico balzamičnega kisa

Priprava:

1. Oplaknite jajčevec, bučko in paradižnike ter jih zrežite na rezine. Olupite čebulo, jo prepolovite in zrežite na tanke rezine.

2. Zavrite 200 ml slane vode. Čebulo popražite na 1 žlici olja in nato primešajte riž. Riž nato razporedite po modelu za narastke in ga prelijte z vrelo vodo. Vanj izmenično zataknite rezine jajčevca, bučk in paradižnikov. Zelenjavo solite in jo potresite s preostalim timijanom in nakapajte z oljem.

3. Model pokrijte z aluminijasto folijo in jed 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Model vzemite iz pečice, odstranite folijo in zelenjavo nakapajte z balzamičnim kisom. Jed naj počiva 5 minut, nato pa jo postrezite.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri