Italijanska paradižnikova juha

30. 1. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Italijanska paradižnikova juha (foto: Profimedia)
Profimedia

Italijanske jedi so naravnost izvrstne, kar velja tudi za paradižnikovo juho.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 300 g paradižnikov
  • 3 stroke česna
  • 2 pesti sveže bazilike
  • 1 en dan staro bageto
  • sol, sveže mleti poper
  • 4 žlice olivnega olja
  • 800 g koščkov paradižnikov (pločevinka)

Priprava:

1 Paradižnike poparite, jih prepolovite in križno zarežite, da jih boste lahko lepo olupili. Olupljen česen drobno sesekljajte. Baziliko oplak­nite in potrgajte lističe. Bageti odrežite skorjo, kruh pa nato zrežite na kocke.

2 Paradižnike dajte v pekač, jih potresite s tretjino sesekljanega česna, soljo in poprom ter nakapajte z 2 žlicama olja. 20 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

3 Preostali česen popražite na vročem olju, dodajte paradižnike iz pločevinke, 200 ml vode in vse skupaj pustite lahno vreti 15 minut. Dodajte kocke kruha, polovico bazilike in vse skupaj začinite s soljo in poprom. Pustite lahno vreti naslednjih 5 minut.

4 Nato juhi primešajte pečene paradižnike s sokom. Juha mora biti zelo gosta. Porazdelite jo po skodelicah, dodajte olivno olje in potresite s preostalo baziliko.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ