Okusi Italije na vašem krožniku!
Za 4 osebe potrebujete:
- 3 žlice olivnega olja
- 1 korenček
- 2 stebli zelene
- 1 majhen koromač
- 2 stroka česna
- 200 ml suhega belega vina
- 0,5 g žafrana
- 800 ml ribje osnove
- 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
- 100 g fileta bele ribe
- 200 g zamrznjenih morskih sadežev
- sol
- 1 pest lističev bazilike
Priprava:
1 Na olivnem olju 1 minuto pražite majhne koščke zelene in korenja. Nato dodajte koščke koromača in rezine česna, vse skupaj pražite še 1 minuto in nato prilijte vino. Dodajte še žafran in vse skupaj zavrite.
2 Nato dodajte ribjo osnovo, paradižnike, juho zavrite in primešajte še koščke ribjih filetov, zamrznjene morske sadeže in sol.
3 Juha naj lahno vre še 10 minut, nato pa jo potresite z baziliko in postrezite.