Italijanska ribja juha z belim vinom

29. 1. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Italijanska ribja juha z belim vinom (foto: Profimedia)
Profimedia

Okusi Italije na vašem krožniku!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 korenček
  • 2 stebli zelene
  • 1 majhen koromač
  • 2 stroka česna
  • 200 ml suhega belega vina
  • 0,5 g žafrana
  • 800 ml ribje osnove
  • 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 100 g fileta bele ribe
  • 200 g zamrznjenih morskih sadežev
  • sol
  • 1 pest lističev bazilike

Priprava:

1 Na olivnem olju 1 minuto pražite majhne koščke zelene in korenja. Nato dodajte koščke koromača in rezine česna, vse skupaj pražite še 1 minuto in nato prilijte vino. Dodajte še žafran in vse skupaj zavrite.

2 Nato dodajte ribjo osnovo, paradižnike, juho zavrite in primešajte še koščke ribjih filetov, zamrznjene morske sadeže in sol.

3 Juha naj lahno vre še 10 minut, nato pa jo potresite z baziliko in postrezite.

Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem