Domače dobrote na dosegu roke

5. 12. 2012 Promocijsko sporočilo

Domače je v Mercatorju vedno na dosegu roke. Bližajo se prazniki in pri vseh prazničnih pojedinah je meso običajno zelo pogosta sestavina.

Meso je tudi med našimi osnovnimi hranili, zato ni naključje, da nas skrb za kakovost in tradicijo vodita k temu, da izbiramo najboljše meso, rejeno v Sloveniji, in ga ponujamo v naših izbranih trgovinah. Pri tem sodelujemo s številnimi domačimi dobavitelji in rejci.

Za nas sta trud in delo naših rejcev izjemnega pomena. Na stotine je rejcev v Sloveniji, ki prisegajo na tradicionalen način vzreje, ki se že desetletja prenaša iz roda v rod. Krmo pridelajo na lastnih njivah in travnikih.

Tako lahko našim kupcem ponudimo sveže meso, ki je res kakovostno in za katerega vemo, kje v domačih krajih in kako je bilo rejeno. Sočasno pa prispevamo k temu, da se ohranjata poseljenost in urejenost naše krajine.

Tako si za praznično pojedino ali pa vsakodnevni obrok privoščite kakovostne izdelke in meso iz domačih krajev.

Svinjska pečenka

Svinjska pečenka

Dan pred pečenjem natremo meso (svinjski kare, zarebrnica ali plečka) s soljo, poprom, drobno sesekljanim česnom in lovorovim listom.

Naslednji dan damo v namaščen pekač približno 30-40 dag svinjskih prsnih kosti in nanje položimo natrto meso.

Dodamo še na četrtine narezano čebulo, jušno zelenjavo, potresemo s kumino in prelijemo z vročo maščobo (raztopljena mast ali vroče olje).

Pečenko pečemo v pečici na 180˚C do mehkega. Po 15-20 minutah pečenja ga prelijemo z vodo, med nadaljevanjem peke pa ga pogosto polivamo s sokom iz pekača.

Več o izbrani ponudbi na mercator.si - Iz domačih krajev

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri