Zdaj posebna vrsta kruha v vsaki od regij

22. 11. 2012 Promocijsko sporočilo

Kakovost in široka izbira sta pri prodaji kruha najbolj pomembni. So pa med regijami precejšnje razlike glede na to, katere vrste kruha najraje jemo. Zato so v Mercatorju oktobra z glasovi več kot 50 tisoč kupcev izbrali nove vrste kruha z regijskimi značilnostmi in sestavinami.

V vsaki od osmih regij lahko zdaj kupite poseben, regijski kruh.

Glavne sestavine in postopki, ki so se uporabljali že ob nastanku kruha pred nekaj tisočletji, se uporabljajo še danes. Mojstrom pekom Pekarne Grosuplje uspeva ohranjati tradicionalne postopke peke kruha s pomočjo sodobne tehnologije, vendar uporabljajo tudi z leti pridobljeno znanje in izkušnje, ne zanemarjajo pa niti modrosti naših babic, ki se še spominjajo peke kruha iz starih časov. Testo izdelujejo po dolgih postopkih, v zames pa dodajajo naravno kislo testo, ki daje kruhu posebno aromo, sočnost in daljšo obstojnost na naraven način.

Pri pripravi tradicionalnih krušnih izdelkov v Pekarni Grosuplje sodelujejo tudi z uveljavljenim slovenskim etnologom, prof. dr. Janezom Bogatajem, ki je svetoval tudi, katere regionalne krušne značilnosti naj upoštevajo pri pripravili osmih novih, slastnih vrst kruha za vsako slovensko regijo posebej.

V Mercatorju tako obujajo zanimanje za krušno kulturno dediščino in jo s sodelovanjem kupcev prenašajo v prihodnost.

Več: Izbran kruh v vaši regiji