Jagnječji kotleti s špinačo in paradižnikovim kišem

22. 2. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Jagnječji kotleti s špinačo in paradižnikovim kišem (foto: Profimedia)
Profimedia

Priprava jedi vam bo vzela nekaj časa, vendar okus ne bo razočaral!

Za 4 osebe potrebujete:

Za kiš:

  • 200 g moke
  • 75 g masla
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • sol

Za nadev:

  • 80 g špinače + 80 g špinače za serviranje
  • 60 g češnjevih paradižnikov
  • 50 g ementalca
  • 1 jajce
  • 50 ml smetane
  • sveže mleti poper

Za meso:

  • 600 g jagnječjih kotletov
  • 4 vejice rožmarina
  • olje za cvrenje
  • 100 ml rdečega vina
  • 100 ml juhe
  • 60 g masla

Priprava:

1 Moki dodajte zmehčano maslo, jajce, rumenjak in sol ter zgnetite trdno testo. Z njim obložite model za pite in dno večkrat prebodite z vilicami. Prvi del špinače 1 minuto kuhajte v vreli slani vodi, jo odcedite in počakajte, da se ohladi. Češnjeve paradižnike zrežite na polovice, sir pa na kocke. Jajcu primešajte smetano, sol in poper.

2 Testo obložite s paradižniki in špinačo, prelijte z jajčno mešanico in kiš približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

3 Meso solite in poprajte, ga natrite z rožmarinom in ga z vsake strani v naoljeni ponvi pecite po 4 minute. Nato ga dajte v pekač in ga skupaj s kišem pecite 11 minut.

4 Omaki, ki je ostala po peki mesa, prilijte vino, ga pokuhajte skoraj do konca in takrat prilijte juho. V tekočini stopite maslo in omako začinite s soljo in poprom.

5 Pred serviranjem preostalo špinačo malce podušite v teflonski ponvi in ji dodajte še ščepec soli.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"