Priprava jedi vam bo vzela nekaj časa, vendar okus ne bo razočaral!
Za 4 osebe potrebujete:
Za kiš:
- 200 g moke
- 75 g masla
- 1 jajce
- 1 rumenjak
- sol
Za nadev:
- 80 g špinače + 80 g špinače za serviranje
- 60 g češnjevih paradižnikov
- 50 g ementalca
- 1 jajce
- 50 ml smetane
- sveže mleti poper
Za meso:
- 600 g jagnječjih kotletov
- 4 vejice rožmarina
- olje za cvrenje
- 100 ml rdečega vina
- 100 ml juhe
- 60 g masla
Priprava:
1 Moki dodajte zmehčano maslo, jajce, rumenjak in sol ter zgnetite trdno testo. Z njim obložite model za pite in dno večkrat prebodite z vilicami. Prvi del špinače 1 minuto kuhajte v vreli slani vodi, jo odcedite in počakajte, da se ohladi. Češnjeve paradižnike zrežite na polovice, sir pa na kocke. Jajcu primešajte smetano, sol in poper.
2 Testo obložite s paradižniki in špinačo, prelijte z jajčno mešanico in kiš približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
3 Meso solite in poprajte, ga natrite z rožmarinom in ga z vsake strani v naoljeni ponvi pecite po 4 minute. Nato ga dajte v pekač in ga skupaj s kišem pecite 11 minut.
4 Omaki, ki je ostala po peki mesa, prilijte vino, ga pokuhajte skoraj do konca in takrat prilijte juho. V tekočini stopite maslo in omako začinite s soljo in poprom.
5 Pred serviranjem preostalo špinačo malce podušite v teflonski ponvi in ji dodajte še ščepec soli.