Jagnječji kotleti

Jagnječji kotleti (foto: revija Lisa) revija Lisa
17. 12. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Rafinirana priloga: čebulna marmelada

Za 4 osebe potrebujete

  • 350 g čebule
  • 3 žlice masla
  • 1 žlico olja
  • 1 žličko medu
  • 80 ml soka rdeče pese
  • 60 ml rdečega vina
  • 1 strok česna
  • 1 vejico rožmarina
  • 2 lovorjeva lista
  • sol, poper
  • sladkor
  • 1,2 kg krompirja
  • 2 jajci
  • nastrgan muškatni orešček
  • 8 jagnječjih kotletov
  • 2 žlici moke
  • 100 g stopljenega masla

Priprava

Čebulo olupite in eno prihranite za pozneje. Preostalo zrežite na kocke in jih na maslu in olju rahlo popražite. Dodajte med, sok in rdeče vino. Na koncu zraven iztisnite še olupljen česen. Dodajte vejico rožmarina in lovorjev list ter vse skupaj kuhajte približno 10 minut. Začinite s soljo, poprom in sladkorjem.

Krompir olupite, ga oplaknite in odcedite. Krompir grobo nastrgajte, zadnjo čebulo pa drobno. Vse skupaj zmešajte in iztisnite z rokami. Primešajte še jajci in vse skupaj začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.

Jagnječje kotlete oplaknite, jih obrišite in začinite. Povaljajte jih v moki. Okoli kotletov zatisnite krompirjevo maso in meso 3 do 4 minute z vsake strani pecite na vročem stopljenem maslu. Postrezite s čebulno marmelado in po želji še okrasite.

Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.

Na osebo: približno 980 kcal, beljakovine: 60 g, maščobe: 63 g, ogljikovi hidrati: 43 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri