Jagnječji vrat na maslu s krompirjem

9. 9. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Jagnječji vrat na maslu s krompirjem (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Malo truda, sijajen rezultat. Poskusite!

Za 5 oseb potrebujete

  • 1 kg jagnječjega vratu (koščki)
  • morsko sol
  • sveže mlet poper
  • 2 vejici rožmarina
  • 4 olupljene in iztisnjene stroke česna
  • 100 g stopljenega masla
  • 1,5 kg mladega krompirčka

Priprava

Pečico segrejte na 160 stopinj. Meso začinite s soljo in poprom ter ga temeljito natrite s česnom. V pekač stresite opran krompirček, meso, rožmarin in vse skupaj prelijte s stopljenim maslom. Premešajte. Pecite približno 1 uro in 30 minut, da se meso lepo zmehča in krompir lepo zapeče. Po potrebi med peko prilijte še malce vode.

Približno 5 minut pred koncem peke krompir zmečkajte z vilicami, da se lepo prepoji z omako mesa. Specite do konca in postrezite.

Čas priprave: približno 2 uri.

Na osebo približno 920 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 62 g, ogljikovi hidrati: 57 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek