Jagodna torta z jogurtovo kremo

10. 1. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Nebeški užitek v vsakem grižljaju

Za 12 kosov potrebujete

Za biskvit:

  • 4 jajca
  • 125 g sladkorja
  • 1 zvitek vanilin sladkorja
  • 1 žličko naribane limonine lupine
  • 125 g moke

Za nadev:

  • 100 g jagodne marmelade
  • 750 g jagod
  • 3 žlice ribezovega likerja
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici limetinega soka
  • 300 g jogurta
  • 6 listov želatine
  • 250 ml smetane
  • 1 zavitek vanilin sladkorja
  • 50 g ostružkov bele čokolade

Priprava

1Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Jajca in 2 žlici mlačne vode penasto stepite. Med stepanjem postopoma dodajte sladkor, vanilin sladkor in limonino lupino. Na jajčno peno presejte moko in zmešajte. Dno pekača za torto (premera 26 cm) obložite s papirjem za peko. Testo vlijte v pekač in ga na drugem vodilu od spodaj v pečici pecite približno 20 minut. Pečen biskvit ohladite in vodoravno prerežite. Prerezani strani premažite z marmelado.

Pripravite jagode. 275 g jagod zmeljite v pire, 225 g pa jih sesekljajte in zmešajte skupaj. Vmešajte liker, 60 g sladkorja v prahu, limetin sok in jogurt. Želatino namočite, raztopite in vmešajte v jagodno kremo. Smetano čvrsto stepite s sladkorjem v prahu in vanilin sladkorjem ter jo vmešajte v kremo takoj, ko začne želirati.

Spodnjo ploščo biskvita objemite s tortnim obročem in premažite s polovico kreme. Pokrijte z drug ploščo in premažite s preostalo kremo. Preostale jagode narežite na rezine in jih dekorativno položite na torto. Torto postavite v hladilnik za 4 ure. Tortni obroč odstranite in obod okrasite s čokoladnimi ostružki.

Čas priprave: približno 320 minut.
Na kos: približno 260 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 7 g, ogljikovi hidrati: 41 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri