Jagodna torta z jogurtovo kremo

10. 1. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Jagodna torta z jogurtno kremo

Nebeški užitek v vsakem grižljaju

Za 12 kosov potrebujete

Za biskvit:

  • 4 jajca
  • 125 g sladkorja
  • 1 zvitek vanilin sladkorja
  • 1 žličko naribane limonine lupine
  • 125 g moke

Za nadev:

  • 100 g jagodne marmelade
  • 750 g jagod
  • 3 žlice ribezovega likerja
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici limetinega soka
  • 300 g jogurta
  • 6 listov želatine
  • 250 ml smetane
  • 1 zavitek vanilin sladkorja
  • 50 g ostružkov bele čokolade

Priprava

1Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Jajca in 2 žlici mlačne vode penasto stepite. Med stepanjem postopoma dodajte sladkor, vanilin sladkor in limonino lupino. Na jajčno peno presejte moko in zmešajte. Dno pekača za torto (premera 26 cm) obložite s papirjem za peko. Testo vlijte v pekač in ga na drugem vodilu od spodaj v pečici pecite približno 20 minut. Pečen biskvit ohladite in vodoravno prerežite. Prerezani strani premažite z marmelado.

Pripravite jagode. 275 g jagod zmeljite v pire, 225 g pa jih sesekljajte in zmešajte skupaj. Vmešajte liker, 60 g sladkorja v prahu, limetin sok in jogurt. Želatino namočite, raztopite in vmešajte v jagodno kremo. Smetano čvrsto stepite s sladkorjem v prahu in vanilin sladkorjem ter jo vmešajte v kremo takoj, ko začne želirati.

Spodnjo ploščo biskvita objemite s tortnim obročem in premažite s polovico kreme. Pokrijte z drug ploščo in premažite s preostalo kremo. Preostale jagode narežite na rezine in jih dekorativno položite na torto. Torto postavite v hladilnik za 4 ure. Tortni obroč odstranite in obod okrasite s čokoladnimi ostružki.

Čas priprave: približno 320 minut.
Na kos: približno 260 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 7 g, ogljikovi hidrati: 41 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek