Naj bo valentinovo vsak dan!
Za 10 kosov potrebujete:
Za testo:
- 140 g masla
- 70 g sladkorja v prahu
- lupinica 1/2 limone
- 4 rumenjake
- 210 g moke
- sol
Za vaniljevo kremo:
- 250 ml mleka
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 2 rumenjaka
- 100 g sladkorja
- 50 g masla
- 1 žličko vaniljeve esence
- 200 ml smetane
In še:
- suhe stročnice
- 100 g jagod
- sladkor v prahu
- meto za okrasitev
Priprava:
1 Zmehčano maslo penasto stepite s sladkorjem, limonino lupinico in rumenjaki. Nato dodajte moko in sol ter zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za približno 20 minut postavite v hladilnik.
2 Medtem zlijte malo mleka v kozico in primešajte prašek za puding in rumenjaka. Na zmerni temperaturi v drugi kozici segrejte preostalo mleko. Mešanici s pudingom primešajte malo vročega mleka in vse skupaj dobro premešajte. Nato jo vmešajte v vroče mleko, malce pokuhajte in dodajte sladkor, maslo in vaniljevo esenco. Hladno kremo premešajte in ji lahno vmešajte stepeno smetano.
3 S testom obložite modelčke, ki ste jih obložili s papirjem za peko, ga obtežite s papirjem za peko in suhimi stročnicami in testo 10 do 15 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Pečeno testo napolnite s kremo, jo obložite z jagodami in potresite s sladkorjem v prahu in metinimi lističi.