VIDEO: Jamiejev božični jedilnik, ki ga morate preizkusiti (+ top triki s katerimi boste še dodatno navdušili)

VIDEO: Jamiejev božični jedilnik, ki ga morate preizkusiti (+ top triki s katerimi boste še dodatno navdušili) (foto: Profimedia) Profimedia
23. 12. 2017

Božični jedilnik se najbolje obnese, če je pristen in preprost. Tokrat smo idejo poiskali kar pri Jamieju Oliverju, ki vedno navdušuje s slastnimi recepti. Pripravili pa smo tudi slasten vegetarijanski praznični meni.

Pečen puran

Pečenega purana lahko pripravite kadarkoli, ob katerikoli priložnosti. Zagotovo vam bo uspelo navdušiti goste.

Nasvet: purana vzemite iz hladilnika vsaj 2 do 2,5 uri pred peko.

Za pripravo potrebujete:

  • 3-4 čebule
  • stebelno zeleno
  • korenje
  • rožmarin
  • lovorjeve liste
  • drobovino purana
  • maslo
  • sol
  • muškatni orešček

Recept za pečenkono omako najdete v videu na koncu članka.

Preverite še: Slasten vegetarijanski praznični meni 

Rdeče zelje

Zelo preprosto, zelo okusno. S komarčkom v zrnu, balzamičnim kisom, jabolki, ki nadomestijo sladkor, rožmarinom, klementinami, ki jed naredijo zares praznično ... Odlična priloga pečenemu mesu.

Recept za 8 do 10 porcij:

  • rdeče zelje (približno 1 kg)
  • slanina
  • 2 jabolki
  • 2 vejici rožmarina
  • komarček v zrnu
  • 100 g suhih sliv
  • 1 klementina
  • 6 žlic balzamičnega kisa

Pečen 'hasselback' krompir

Lepo zapečen in hrustljav. Na ta način lahko pripravite tudi drugo zelenjavo.

Recept za 10 oseb:

  • 2,5 kg krompirja
  • timijan
  • sol
  • 4 žlice olivnega olja
  • kruh (lahko je star)
  • 40 g lešnikov
  • 100 g sira z modro plesnijo

Pečenkina omaka

Ki se odlično poda pečeni govedini, svinjini, puranu, goski ...

Najboljši triki in nasveti za pripravo božičnih jedi

Jamie Oliver