Janežev duh

23. 6. 2009 Vir: liza.aktivni.si

Na krvavo rdeči paradižnikovi omaki - hudičevo dobro!

Za 4 osebe potrebujete:

1 l zelenjavne juhe iz kocke, 4 gomolje sladkega janeža, 2 čebuli, 2 lovorova lista, 1 žličko poprovih zrn, 8 črnih oliv, 2 rdeča čilija, 1 zeleno papriko. Za paradižnikovo omako: 3 šalotke, 2 stroka česna, 1 žlico oljčnega olja, 1 pločevinko pelatov (400 ml), 2 žlički suhega origana, sol, poper, 1 ščepec sladkorja, 50 g parmezanovih ostružkov.

Priprava:


1. V loncu zavrite zelenjavno juho. Janeževe gomolje očistite, operite in jim odrežite stržen. Čebulo olupite, narežite na večje kocke in skupaj z lovorjem
in s poprovimi zrni dajte v juho. Vre naj 5 minut. Dodajte janež in ga kuhajte od 20 do 25 minut. Vzemite ga iz juhe.

2. Medtem za omako olupite šalotko in česen ter ju drobno sesekljajte. Segrejte oljčno olje in opražite čebulo in česen. Pelate zmečkajte z vilico, jih pretresite k čebuli in česnu ter zavrite. Umešajte origano, začinite s soljo, poprom in sladkorjem. Omaka naj pri nizki temperaturi vre 5 minut.

3. Olive prerežite na pol in jim odstranite koščice. Prepolovite tudi čili in papriko, odstranite semenje in ju oplaknite z vodo. Papriko narežite na koščke.
Na janež z zobotrebci pritrdite oči, nos in usta. Zelenjavne duhove postrezite z omako in s parmezanovimi ostružki.

Priprava: približno 25 minut. Na osebo približno 170 kcal; B: 10 g, M: 9 g, OH: 10 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: duh Janežev

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri