Okusen piščanec s čičerko ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 800 g piščančjih kračk
- 8 strokov česna
- 1 majhen por
- 1 čebulo
- 3 žlice olivnega olja
- 300 g majhnih korenčkov
- 2 žlički karija
- kajenski poper
- orientalsko kumino
- 400 g čičerke (pločevinka)
- vejico žajblja
Za marinado:
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici olja
- 1 žlico worcestrske omake
- 2 žlici drobno mletega sladkorja
- sveže mleti poper, sol
- mleto papriko
Priprava:
1 Najprej pripravite marinado. Sojini omaki primešajte olje, žličko karija, worcestrske omake, sladkor, ščepec soli in mleto papriko. V marinadi dobro premešajte kračke.
2 Položite jih v pekač in jih zalijte z malo vode. Nato jih 35 do 40 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj. Med peko jih enkrat obrnite.
3 Očistite česen, por in čebulo ter jih sesekljajte. V ponvi segrejte olje in na njem popražite por in čebulo. Dodajte še česen in oprano korenje. Zelenjavno mešanico začinite z 1 žličko karija, kajenskim poprom in kumino.
4 Nato primešajte čičerko s slanico. Ponev pokrijte in vse skupaj dušite 12 minut. Če želite, še solite. Čičerki primešajte kračke in jed še malo segrejte. Okrasite jo z žajbljevimi lističi.
Foto: Profimedia