Jedi s čičerko: Nabite z energijo

Jedi s čičerko:  Nabite z energijo (foto: Profimedia) Profimedia
25. 11. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Okusen piščanec s čičerko ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 800 g piščančjih kračk
  • 8 strokov česna
  • 1 majhen por
  • 1 čebulo
  • 3 žlice olivnega olja
  • 300 g majhnih korenčkov
  • 2 žlički karija
  • kajenski poper
  • orientalsko kumino
  • 400 g čičerke (pločevinka)
  • vejico žajblja

Za marinado:

  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici olja
  • 1 žlico worcestrske omake
  • 2 žlici drobno mletega sladkorja
  • sveže mleti poper, sol
  • mleto papriko

Priprava:

1 Najprej pripravite marinado. Sojini omaki primešajte olje, žličko karija, worcestrske omake, sladkor, ščepec soli in mleto papriko. V marinadi dobro premešajte kračke.

2 Položite jih v pekač in jih zalijte z malo vode. Nato jih 35 do 40 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj. Med peko jih enkrat obrnite.

3 Očistite česen, por in čebulo ter jih sesekljajte. V ponvi segrejte olje in na njem popražite por in čebulo. Dodajte še česen in oprano korenje. Zelenjavno mešanico začinite z 1 žličko karija, kajenskim poprom in kumino.

4 Nato primešajte čičerko s slanico. Ponev pokrijte in vse skupaj dušite 12 minut. Če želite, še solite. Čičerki primešajte kračke in jed še malo segrejte. Okrasite jo z žajbljevimi lističi.

Foto: Profimedia

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri