Jesenska solata s pečeno bučo in čičerko

5. 11. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Jesenska solata s pečeno bučo in čičerko (foto: Profimedia)
Profimedia

Čas je za buče...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g buče hokaido
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 1 žličko provansalskih začimb
  • 1 žlico mlete sladke paprike
  • 2 žlici olivnega olja
  • 100 g kuhane čičerke
  • 150 g rukole
  • 50 g posušenih paradižnikov

Za polivko:

  • 100 ml olivnega olja
  • 1 žličko zrnate gorčice
  • 1 žlico medu
  • sol

Priprava:

1 Bučo prerežite na pol, odstranite semena in jo zrežite na kocke. Dodajte sol in poper ter primešajte še provansalske začimbe, mleto papriko in olje. Kocke buče stresite v pekač in jih približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

2 Nato dodajte še čičerko in jed pecite še 10 minut. V tem času oplaknite in otresite rukolo in sesekljajte posušen paradižnik.

3 Zmešajte sestavine za polivko in jih prelijte po rukoli in paradižnikih. Na koncu dodajte še ohlajeno bučo s čičerko in jed postrezite.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"