Čas je za buče...
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g buče hokaido
- sol, sveže mleti črni poper
- 1 žličko provansalskih začimb
- 1 žlico mlete sladke paprike
- 2 žlici olivnega olja
- 100 g kuhane čičerke
- 150 g rukole
- 50 g posušenih paradižnikov
Za polivko:
- 100 ml olivnega olja
- 1 žličko zrnate gorčice
- 1 žlico medu
- sol
Priprava:
1 Bučo prerežite na pol, odstranite semena in jo zrežite na kocke. Dodajte sol in poper ter primešajte še provansalske začimbe, mleto papriko in olje. Kocke buče stresite v pekač in jih približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.
2 Nato dodajte še čičerko in jed pecite še 10 minut. V tem času oplaknite in otresite rukolo in sesekljajte posušen paradižnik.
3 Zmešajte sestavine za polivko in jih prelijte po rukoli in paradižnikih. Na koncu dodajte še ohlajeno bučo s čičerko in jed postrezite.