10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Ješprenj s klobaso in čemažem

Ješprenj s klobaso in čemažem (foto: Profimedia) Profimedia
7. 6. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Za ljubitelje ješprenja...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g ješprenja
  • sol
  • 1 žlico olivnega olja + olje za peko
  • 2 klobasi s papriko
  • 1 šalotko
  • 2 stebli zelene
  • majhen šopek čemaža
  • 50 g masla
  • strt črni poper

Priprava:

1 Ješprenj oplaknite, prilijte veliko vode in ga pustite stati 2 uri. Nato dodajte sol in 1 žličko olja, in če je treba, dodajte še čisto vodo. Ješprenj kuhajte približno 30 minut.

2 V teflonski ponvi popecite kolesca klobase in jih nato vzemite ven. V ponev vlijte olje in na njem popražite drobno sesekljano šalotko. Očistite stebli zelene, ju zrežite na manjše koščke in jih 2 minuti kuhajte v vreli slani vodi. Nato jih odcedite in takoj ohladite v ledeni vodi. Oplak­nite liste čemaža, jih otresite do suhega in jih drobno sesekljajte.

3 Odcedite ješprenj in ga zmehčajte z maslom. Dodajte rezine klobase, čemaž in premešajte. Začinite s soljo in poprom in postrezite.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri