Ješprenj s klobaso in čemažem

Ješprenj s klobaso in čemažem (foto: Profimedia) Profimedia
7. 6. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Za ljubitelje ješprenja...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g ješprenja
  • sol
  • 1 žlico olivnega olja + olje za peko
  • 2 klobasi s papriko
  • 1 šalotko
  • 2 stebli zelene
  • majhen šopek čemaža
  • 50 g masla
  • strt črni poper

Priprava:

1 Ješprenj oplaknite, prilijte veliko vode in ga pustite stati 2 uri. Nato dodajte sol in 1 žličko olja, in če je treba, dodajte še čisto vodo. Ješprenj kuhajte približno 30 minut.

2 V teflonski ponvi popecite kolesca klobase in jih nato vzemite ven. V ponev vlijte olje in na njem popražite drobno sesekljano šalotko. Očistite stebli zelene, ju zrežite na manjše koščke in jih 2 minuti kuhajte v vreli slani vodi. Nato jih odcedite in takoj ohladite v ledeni vodi. Oplak­nite liste čemaža, jih otresite do suhega in jih drobno sesekljajte.

3 Odcedite ješprenj in ga zmehčajte z maslom. Dodajte rezine klobase, čemaž in premešajte. Začinite s soljo in poprom in postrezite.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri