Odličen in okusen ješprenj!
Za 4 osebe potrebujete:
- 200 g ješprenja
- 700 g svinjske ribice
- sol, strt črni poper
- 3 čebule
- 4 stroke česna
- olje
- celo kumino
- 300 g zamrznjenega graha
- 50 g masti
- pest svežega majarona
Priprava:
1 Ješprenj čez noč namočite v hladni vodi.
2 Očistite meso, ga povežite s kuhinjskim sukancem, da bo med peko ohranil svojo obliko. Začinite ga s soljo in poprom ter ga pustite počivati 30 minut.
3 Olupite 1 čebulo in 2 stroka česna ter vse skupaj sesekljajte. V ponvi segrejte olje in na njem meso rjavo zapecite z vseh strani. Nato ga vzemite ven in ga skupaj z maščobo preložite v pekač. Okoli njega razporedite čebulo in česen ter prilijte malo vode. Približno 50 minut ga pecite v pečici, segreti na 150 stopinj. Med peko ga nekajkrat oblijte z nastajajočo omako.
4 Oplaknite ješprenj, prilijte svežo vodo in ga kuhajte približno 25 minut. Po kuhanju ga odcedite.
5 Olupite še drugi dve čebuli in 2 stroka česna. Drobno jih sesekljajte in popražite na masti. Nato dodajte odmrznjen grah in ga dušite 1 do 2 minuti. Začinite s soljo in poprom. Grah nato primešajte ješprenju.
6 Pečeno meso vzemite iz pečice, ga pustite stati 10 minut in ga nato zrežite na rezine. Dodajte ješprenj z grahom in jed postrezite.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa