Ješprenj z grahom in svinjino

Ješprenj z grahom in svinjino (foto: Profimedia) Profimedia
28. 3. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Odličen in okusen ješprenj!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g ješprenja
  • 700 g svinjske ribice
  • sol, strt črni poper
  • 3 čebule
  • 4 stroke česna
  • olje
  • celo kumino
  • 300 g zamrznjenega graha
  • 50 g masti
  • pest svežega majarona

Priprava:

1 Ješprenj čez noč namočite v hladni vodi.

2 Očistite meso, ga povežite s kuhinjskim sukancem, da bo med peko ohranil svojo obliko. Začinite ga s soljo in poprom ter ga pustite počivati 30 minut.

3 Olupite 1 čebulo in 2 stroka česna ter vse skupaj sesekljajte. V ponvi segrejte olje in na njem meso rjavo zapecite z vseh strani. Nato ga vzemite ven in ga skupaj z maščobo preložite v pekač. Okoli njega razporedite čebulo in česen ter prilijte malo vode. Približno 50 minut ga pecite v pečici, segreti na 150 stopinj. Med peko ga nekajkrat oblijte z nastajajočo omako.

4 Oplaknite ješprenj, prilijte svežo vodo in ga kuhajte približno 25 minut. Po kuhanju ga odcedite.

5 Olupite še drugi dve čebuli in 2 stroka česna. Drobno jih sesekljajte in popražite na masti. Nato dodajte odmrznjen grah in ga dušite 1 do 2 minuti. Začinite s soljo in poprom. Grah nato primešajte ješprenju.

6 Pečeno meso vzemite iz pečice, ga pustite stati 10 minut in ga nato zrežite na rezine. Dodajte ješprenj z grahom in jed postrezite.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri