Zdravo in slastno!
Za 4 osebe potrebujete:
- 200 g ješprenja
- sol
- 1 bučko
- 2 korenčka
- 1 majhno rdečo čebulo
- ½ korenine peteršilja
- 3 pore
- 50 g zamrznjenega graha
- 2 žlici olivnega olja
- 2 stroka česna
- poper
Priprava:
1 Ješprenj oplaknite, ga do mehkega skuhajte v vreli slani vodi in ga odcedite. Splaknite ga pod hladno vodo in ponovno odcedite. Očiščeno zelenjavo narežite na majhne kocke, zamrznjeni grah oplaknite pod vročo vodo.
2 V ponvi segrejte olje in na njem 5 minut pražite zelenjavo. Nato dodajte ješprenj in 300 ml vrele vode. Kuhajte, dokler se ješprenj ne skuha in povre tudi vsa tekočina.
3 Ričoti primešajte strt česen in jo začinite s soljo in poprom. Takoj postrezite. Ričoto lahko okrasite s svežim motovilcem in brusnicami.
4 Na koncu ričoti dodajte stisnjen česen, začinite s soljo, poprom, premešajte in takoj postrezite.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?