Ješprenjeva zelenjavna ričota

Ješprenjeva zelenjavna ričota (foto: Profimedia) Profimedia
11. 6. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Zdravo in slastno!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g ješprenja
  • sol
  • 1 bučko
  • 2 korenčka
  • 1 majhno rdečo čebulo
  • ½ korenine peteršilja
  • 3 pore
  • 50 g zamrznjenega graha
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 stroka česna
  • poper

Priprava:

1 Ješprenj oplaknite, ga do mehkega skuhajte v vreli slani vodi in ga odcedite. Splaknite ga pod hladno vodo in ponovno odcedite. Očiščeno zelenjavo narežite na majhne kocke, zamrznjeni grah oplaknite pod vročo vodo.

2 V ponvi segrejte olje in na njem 5 minut pražite zelenjavo. Nato dodajte ješprenj in 300 ml vrele vode. Kuhajte, dokler se ješprenj ne skuha in povre tudi vsa tekočina.

3 Ričoti primešajte strt česen in jo začinite s soljo in poprom. Takoj postrezite. Ričoto lahko okrasite s svežim motovilcem in brusnicami.

4 Na koncu ričoti dodajte stisnjen česen, začinite s soljo, poprom, premešajte in takoj postrezite.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri