25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Ješprenjeva zelenjavna ričota

Ješprenjeva zelenjavna ričota (foto: Profimedia) Profimedia
11. 6. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Zdravo in slastno!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g ješprenja
  • sol
  • 1 bučko
  • 2 korenčka
  • 1 majhno rdečo čebulo
  • ½ korenine peteršilja
  • 3 pore
  • 50 g zamrznjenega graha
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 stroka česna
  • poper

Priprava:

1 Ješprenj oplaknite, ga do mehkega skuhajte v vreli slani vodi in ga odcedite. Splaknite ga pod hladno vodo in ponovno odcedite. Očiščeno zelenjavo narežite na majhne kocke, zamrznjeni grah oplaknite pod vročo vodo.

2 V ponvi segrejte olje in na njem 5 minut pražite zelenjavo. Nato dodajte ješprenj in 300 ml vrele vode. Kuhajte, dokler se ješprenj ne skuha in povre tudi vsa tekočina.

3 Ričoti primešajte strt česen in jo začinite s soljo in poprom. Takoj postrezite. Ričoto lahko okrasite s svežim motovilcem in brusnicami.

4 Na koncu ričoti dodajte stisnjen česen, začinite s soljo, poprom, premešajte in takoj postrezite.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri