Leča vseh barv...
Za 6 oseb potrebujete:
- 1 žlico masla
- 20 g slanine
- 1 majhen por + por za okrasitev
- 1 l juhe
- 100 g rjave leče
- 2 korenčka
- 100 g oluščene rumene leče
- 100 g oluščene rdeče leče
- sol, sveže mleti črni poper
- prežganje
Priprava:
1 Kocke slanine popražite na polovici masla in jih stresite na krožnik. V kozico dajte še drugo polovico masla in na njem popražite sesekljan por. Nato prilijte juho.
2 Prej namočeno rjavo lečo oplaknite in jo stresite v juho. Kuhajte jo približno 10 minut. Očistite korenje, ga nastrgajte in primešajte rjavi leči.
3 Oplaknite rumeno in rdečo lečo. Najprej v kozico stresite rumeno lečo, po 2 minutah pa še rdečo. Vse skupaj naj lahno vre približno 10 minut.
4 Juho začinite s soljo in sveže mletim poprom. Če je treba, jo zgostite s prežganjem in jo pustite nekaj minut lahno vreti. Okrasite jo s slanino in porom.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?