Juha, servirana malce drugače ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 čebulo
- 2 velika korenčka
- 2 korenini peteršilja
- sol
- 6 poprovih zrn
- 400 g svinjine (pleče)
- 150 g šampinjonov
- 150 g stročjega fižola
- 1/2 majhnega pora
- 1/4 majhnega ohrovta
- 3 žlice olja
- 250 g listnatega testa
- 60 g edamca
- 1 jajce
Priprava:
1 Olupite čebulo, 1 korenček in 1 korenino peteršilja. Vse skupaj zrežite na koščke in jih stresite v lonec. Prilijte 1,2 litra vode, jo začinite s soljo in poprom ter zelenjavo skuhajte do mehkega. Očistite meso, ga zrežite na četrtine in jih stresite v lonec. Na nizki temperaturi ga skuhajte do mehkega.
2 Očistite šampinjone in preostalo zelenjavo ter vse skupaj zrežite na koščke. V kozici segrejte olje in na njem popražite zelenjavo in gobe. Prilijte odcejeno mesno osnovo in zelenjavo skuhajte na pol. Dodajte na koščke zrezano meso.
3 Testo razgrnite in ga malce razvlecite. Nato ga zrežite na kroge, ki naj bodo 4 cm širši od premera jušnih nepregornih skodelic. Te segrejte, vanje vlijte vročo juho in nanje položite pripravljeno testo.
4 Testo dobro zatisnite okoli skodelic, ga premažite s stepenim jajcem in nanj nastrgajte sir. Skodelice postavite v pekač, ga postavite v pečico in testo pri 240 stopinjah pecite toliko časa, da se obarva zlato.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?