Juha z gozdnimi sadeži

3. 6. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Juha z gozdnimi sadeži (foto: iglo)
iglo

Za piko na i pa še vaniljevi zdrobovi cmočki

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 vaniljev strok (po dolgem prepolovljen)
  • 700 ml rdečega ribezovega soka
  • 5 žlic sladkorja
  • 1 rezino neškropljene limone
  • 2–3 žlice jedilnega škroba
  • 500 g zamrznjenih gozdnih sadežev
  • 350 ml mleka
  • 20 g masla
  • 80 g zdroba
  • 2 jajci (ločena rumenjak in beljak)

Priprava

Postrgajte vaniljino sredico. Strok denite v sok, dodajte 4 žlice sladkorja in limono ter vse skupaj zavrite. Umešajte škrob in ga med mešanjem pustite vreti 2–3 minute. Dodajte še sadeže.

Zavrite 250 ml mleka, 1 žlico sladkorja, maslo in vaniljevo sredico. Posodo odstavite s štedilnika. Dodajte zdrob in mešajte, dokler ta ne posrka vsega mleka. Počakajte, da se malce ohladi. Dodajte rumenjaka in počakajte, da se zmes ohladi. Iz beljakov stepite trd sneg in ga primešajte.

Segrejte preostalo mleko in 200 ml vode. V tekočini približno 5–10 minut kuhajte cmočke, oziroma dokler ne priplavajo na površje. Odcedite jih in postrezite v juhi.

Čas priprave: približno 1 ura in 30 minut.

Na osebo: približno 600 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 107 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek