25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Juha z jurčki

Juha z jurčki (foto: revija Lisa) revija Lisa
7. 11. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Fina s popečenim kruhom in parmezanom, odlična za vegetarijance

Za 4 osebe potrebujete

  • 10 g suhih jurčkov
  • 400 g svežih jurčkov
  • 2 stroka česna
  • 3 vejice peteršilja
  • 3 paradižnike
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 l zelenjavne juhe
  • sol
  • poper
  • 4 rezine francoske štruce
  • 2 žlici masla
  • 3 rumenjake
  • 100 g smetane
  • 6 žlic naribanega parmezana

Priprava

Suhe gobe namočite. Sveže gobe in česen zrežite na paličice. Peteršilj sesekljajte. Paradižnike očistite in jih zrežite na kocke.

Česen in sveže gobe približno 5 minut pecite na 2 žlicah olja. Dodajte paradižnike in dve tretjini peteršilja ter vse skupaj 10 minut dušite v lastnem soku. Občasno premešajte. Suhe gobe odcedite, jih skupaj z vročo juho dodajte svežim gobam in pustite, da juha lahno vre približno 15 minut. Še enkrat začinite.

Na preostalem olju in maslu popecite rezine kruha in jih nato vzemite iz ponve. Rumenjake razžvrkljajte s smetano, 2 žlicama parmezana in preostalim peteršiljem. Pri nizki temperaturi mešanico vlijte v juho in premešajte. Juha ne sme več vreti! Postrezite jo s popečenim kruhom, parmezanom in malce svežega peteršilja.

Čas priprave: približno 60 minut.

Na osebo: približno 480 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 37 g, ogljikovi hidrati: 17 g.

Značke: juha jurčki

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri